Sweborgs

Trafikskola

AM-moped

Att ha körkort innebär en stor frihet. Du har större möjlighet att bestämma över hur du ska resa. För att få körkort ställs det vissa krav på dig. Detta görs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna ska vara säkerhetsmedvetna och trafikutbildade personer. Kraven skiljer sig mellan de olika behörigheterna.


Att utbilda sig är aldrig fel, en bra AM-utbildning är en investering. När det blir dags att ta körkort för bil är AM-utbildningen en bra språngbräda som ofta betalar tillbaka insatsen både kunskapsmässigt och ekonomiskt.


Ny körkortsbehörighet

Den 1 oktober 2009 infördes körkortsbehörigheten AM, som är en körkortsbehörighet för moped. Moped klass I är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/tim och för att köra den krävs att du har körkort, traktorkort (utfärdat före den 1 oktober 2009), eller ett körkort med behörigheten AM Moped klass l.


Krav på föraren

För att få ett körkort med behörighet AM måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Du gör kunskapsprovet på Trafikverketverket.


Innan du gör provet måste du:

•ha ett giltigt körkortstillstånd

•ha genomfört en utbildning hos oss

•ha fyllt 15 år


För att få ta körkort AM krävs ett körkortstillstånd. Det ansöker du enklast direkt på Körkortsportalen (www.korkortsportalen.se). När du ansöker om körkortstillstånd kontrollerar Transportstyrelsen att du uppfyller de krav som samhället ställer på alla som ska ta körkort. Körkortstillståndet är giltigt i fem år och giltighetstiden kan inte förlängas.


Under sommaren kan handläggningstiden vara längre än normalt. Så ansök i god tid. Till ansökan ska det bifogas ett syntest, som görs enkelt hos oss på trafikskolan, vi registrera även denna digitalt hos Transportstyrelsen.


När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja utbildningen.


Utbildning/Övningskörning

Utbildningen för AM-körkort ska vara sammanlagt minst 12 timmar. Den ska innehålla både teoretiska och praktiska moment som övningskörning i trafik.

För att en elev ska få övningsköra med moped klass I måste man ha uppnått en ålder av 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt under övningskörningen ska ske av instruktörer på Trafikskola. Privat övningskörning är inte tillåten.

När kursen är genomförd regisrerar vi på trafikskolan dig som godkänd hos Transportstyrelsen och hjälper dig att boka ditt skriftliga prov på Trafikverket.Sweborgs

Carl Xl väg 46

Landskrona

0418-109 10


AM Moppekurs

Intresseanmälan/förfrågan skicka mail till: info@sweborgs.se


Handledarutbildning

Vi har inga inplanerade kurser för tillfället på grund av Covid 19.

Vi avvaktar utvecklingen och återkommer när vi kör igång igen.Riskettan

Anmälan sker endast via mail till info@sweborgs.seSweborgs

Carl Xl väg 46

Landskrona

info@sweborgs.se

0418-109 10

Länkar